Billy Fury – engelsk rock and roll

Author:

Billy Fury (Ronald Wycherley ) blev ikke så gammel. Han døde kun 42 år gammel i 1983 af et hjertetilfælde, der skyldtes et svagt hjerte, der var forårsaget af giftfeber i barndommen. Men i sin korte levetid formåede han at få rigtig mange hits, 24 helt præcist. Det er næsten lige så mange som The Beatles, men ingen af Furys hits nåede toppen af listen. Han begyndte selv at skrive sange allerede som 18-årig og kastede sig først over rock and roll a la Elvis og senere skrev han især ballader med succes.

Hvis man er til præ-Beatles-rockandroll, så er Billy Fury bestemt værd at lytte til. Tag for eksempel B-siden fra hans single fra 1959 “Margo” /”Don’t knock upon my door“. Læg især mærke til pianosoloen, der giver sangen et ekstra løft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *