AMM -AMMMusic

6. juli 2022

Barry Miles’ bog om McCartney er ikke kun interessant, fordi den lader hovedpersonen komme til orde, men også fordi den få tegnet et fint, nuanceret billede af hovedpersonens omgangskredse og miljøer. For eksempel det avantgardistiske kunstmiljø, som Paul McCartney bliver en del af i London. Almindeligvis opfatter mange John Lennon som værende den, der var mest avantgardistisk orienteret, men det var først efter mødet med Yoko Ono, han for alvor fik interesse for avantgardekunst. Paul McCartney var nysgerrig over for det fra starten. Og et af de navne, han møder er gruppen AMM, der arbejder med improvisation og musikalsk nytænkning – ekstrem free jazz og inspiration fra John Cage og lignende, banebrydende navne. Og AMM bliver for McCartney en inspiration for sangskrivningen og arbejdet i The Beatles, hvor grænserne begynder at bliver brudt ned.

AMM Music 1966

The Crypt

Skriv en kommentar

6 har læst indlægget