Mere tv-krimi: En sag for frøken Scarlet

13. august 2022

TV-abstinenserne har ført mig væk fra DRs sendeflade og i armene på – tja – TV2 Charlie, kanalen, der har ry fot at være en kanal for “seniorer”, seere +50. Og årsagen til mit skred i den retning er, at kanalen kører en kampagne med krimier i sommerperioden. Det meste er gensudsendelser af gamle kendinge som Barnaby (den gamle udgave), Frost, Inspector Lynley, tyske Gerningsstedet og tyske  komminsær Rex. Og så en ny serie med den danske titel En sag for frøken Scarlet (eng. Miss Scarlet and the Duke).

En rigtig engelsk krimiserie, der for en gangs skyld ikke er produceret af BBC eller ITV. Men det ændrer heldigvis ikke på, at der er tale om en ganske underholdende og seværdig serie, hvis største ulempe er, at den bliver sendt tidligt på aftenen (ved halv ottetiden).

Serien foregår i det victorianske London (1882), hvor den unge Eliza Scarlett kastes ud i arbejdet som privatdetektiv, da hendes far Henry pludselig dør og efterlader hende uformuende og med sit alt andet end lukrative detektivfirma. Så Eliza har valget mellem at finde sig en forsørgende ægtemand (datidens oplagte karrierevej for unge kvinder) eller kaste sig ud i rollen som kvindelig privatdetektiv i en tid, hvor det nærmest betragtes som en umulighed. Men Eliza har kigget sin far over skuldren og har næse for opklaring af kriminalsager, så hun går uforfærdet i gang med at etablere sig som privatdetektiv, samtidig med, at hun må kæmpe for at vinde bare lidt forståelse og anerkendelse i det meget mandsdominerede victorianske samfund. Som sparringspartner har hun vennenThe Duke, William, der er en fordrukken, kvindeglad, mandschauvinistisk politiisnpektør ved Scotland Yard. Og han gør, hvad han kan for at spænde ben for sin veninde Eliza, men må efterhånden indse, at hun har mere ben i næsen end han selv har.

Og Eliza kastes ud en række opfindsomme og originale sager, der fører hende rundt i den engelske klassesamfund og langsomt giver hende og firmaet et eksistensgrundlag. Og helt i tidsånden, så er det en serie, der gør meget ud af ligestillingsperspektivet. Man fristes næsten til at kalde den en historisk femikrimi, men det vil nok være lidt malplaceret og forhindre ganske almindelige krimifans i at se serie. Og det fortjener den faktisk. Serien har løbet i to sæsonner, og en tredje er ved at blive produceret. Så mangler du lidt at fordrive tiden med, kan serien anbefales.

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

262 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62