Scott Walker – 80

Author:

Han er her ikke mere. Scott Walker – egl. Noel Scott Engel – der døde i 2019. Men i dag ville han være fyldt 80. Og han er værd at nævne og erindre. Ikke alene for sin fortid i den navnkundige trio The Walker Brothers, der tog Storbritannien med storm på et tidspunkt, hvor briterne havde travlt med at invadere USA med Beatles i spidsen. Men englænderne elskede flotte vokalharmonier af Walker Brothers’ kaliber.

Godt hjulpet på vej af trioens succes, startede Scott Walker i 1967 sin solokarriere med succes. De første tre soloalbum gjorde sig godt på listerne i Storbritannien, selv om de stiliistisk var udfordrende for popvante ører. Og Scott fortsatte ad det spor, selv om en gendannelse af trioen kom på tale.

Scott Walker har hele vejen gennem sin solokarriere været anmeldernes yndling med sin sære blanding af pop og avantgarde. I forbindelse med mandens halvfjerdsårsdag sammenfattede Torben Bille Walkers status, hvor der også var plads til kritisk holdning til særlingen. Læs her.

Youtube-mix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *