En guitarhelt er død: Jeff Beck – 78 år

Author:

Den ‘seksstrengede kriger er ikke længere for os” skriver kollegaen Jimmy Page (Led Zeppelin) i et mindeord i anledning af guitaristen Jeff Becks bortgang i en alder af 78 år. Og det er ikke hvem som helst beskåret at blive rost af legenden Page. Og det siger selvsagt noget om den status Beck har fået, siden han som teenager begyndte at spille guitar og kom med i Screaming Lord Sutchs backingband og kort tid efter afløste Eric Clapton i The Yardbirds. På Jimmy Pages anbefaling…
Beck forlod Yardbirds efter tyve måneder på grund af intern ballade, men nåede at sætte sit præg på gruppens musik og dens succes. Han gik solo og dannede sit eget band Jeff Beck Group, hvor hans udforskning af grænselandet mellem rock og jazz for alvor tog sit afsæt. Et projekt, der resulterede i albummet Blow by Blow, der var produceret af selveste George Martin og blev en stor kommerciel og ikke mindst kritisk succes. Et album, der blev omtalt i tide og utide i halvfjerdserne.
Han fortsatte de følgende år med jazz-rock-projektet og havde en lidt slingrende karriere, der bl. a. skyldtes, at han udviklede tinnitus. Men det blev til en række fine album og mange forskellige samarbejder med store navne i musikken. Efter årtusindskiftet har han udgivet flere soloalbums og har levet på sit omdømme som en af guitarens store navne. Nu er han så ikke mere. Han døde af komplikationer i forbindelse med en meningitisinfektion.

2 thoughts on “En guitarhelt er død: Jeff Beck – 78 år”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *