Birthr Rønn Hornbech forlader Venstre

18. januar 2023

– Jeg synes, at det der er sket i de sidste uger, hvor man går ind og vil bestemme over arbejdsmarkedets parter ved at afskaffe store bededag, det er så u-liberalt, siger den 79-årige Venstre-veteran til Ritzau.

Og her gik man og troede, at den tidligere Venstre-minister Birhte Rønn Hornbech var forsvundet ind i sit otiums politikfri zone. Og så kommer meddelelsen om, at hun efter 48 års medlemskab af det fhv. bondeparti Venstre har meldt sig ud. Men ved nærmere eftertanke så bør nyheden ikke overraske. For Hornbech gør bare det, hun altid har gjort – i stedet for at lytte til partitoppens udmeldinger gør hun som grundloven foreskriver og lytter til sin egen overbevisning. Og den har fortalt hende, at tegneserieregeringen SVMs forslag om at nedlægge Store Bededag strider mod den liberale grundholdning, som fru Hornbech mener, partiet Venstre hviler på. At så formand Ellemann-Jensen mener noget andet er også forventeligt og alt andet end overraskende. Manden har allerede kompromitteret sig selv ud over alle grænser ved at lade sig bestikke med en post som forsvarsminister og gøre sine egne valgløfter til de rene, pure valgflæsk.

Hatten af (billedligt talt) for den tidligere Venstre-kæmpe for at stå ved sine grundholdninger og respektere grundlovens formaning om at sætte egen overbevisning over parti- og regeringsdiktatur.

2 kommentarer

  1. Hugin kommentarer:

    Capac: Ja respekt for damen selv om jeg for det meste ikke er enig med hende, men hun har da røv i bukserne, modsat den flok vendekåber der er til salg for det mindste stykke flæsk, og som er løbet lige så stærkt som en hest fra de valgløfter de gav.

  2. capac kommentarer:

    @Hugin: Principfast var der en der skrev. Ja, det er sjældent i disse midtersøgende, kompromitterende tider.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

14 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62