27. juli 2019 arkiv

Et forspil til Altamont?

27. juli 2019

Man skal passe på med sine analyser og fortolkninger. Nogle gange kan de køre af sporet. Som fx når NPRs skribent Kat Aron mener, at den just genudgivne koncertfilm med Rolling Stones Rock and roll circus foregriber de rædselsfulde hændelser ved koncerten i Altamont knap et år senere.

Bandet er i musikalsk omstilling mod noget mere dystert osv., forklarer Aron og støtter sig på andre af den slags tendenser. Men glemmer helt, at det diabolske og morderiske ikke kom fra gruppens musik, men fra nogle bøller, der var til stede og bl.a. fungere som en slags “sikkerthedsvagter”. Aron gør ingen nogen tjeneste ved at fremmane den slags forudsigelser (i bagklogskabens lidet klare lys) og bidrager bestemt ikke til at forstå rocken som kulturelt fænomen.

Blues uden sommer? Nej da.

27. juli 2019

Der blev ikke så meget summertime blues ud af udforskningen af musikarkivet. Men det skyldtes nok mest, at man var så heldig at ramme hedebølgen i den uge, man var ved vandet. For blues ligger selvfølgelig i arkivet, bl.a. i form af Jeffrey Lee Pierce og Gun Club.

Nu er landliggeriet forbi i denne omgang, og sandt at sige, så er hedebølge ikke lige mig. For meget varme gør ikke godt i mit gamle legeme/hovede. Så det passer mig fint, at jeg efter et par timer på de danske motorveje og et studie i dansk trafikkultur (eller mangel på samme) på samme asfalt, nu igen er hjemme i skyggen med en fast forbindelse til bloggen. Sommeren er ikke forbi, men den får en anden og mere udholdelig form for mit vedkommende.