En sangskriver er død, George David Weiss

24. august 2010

Forleden skrev jeg om vokalgruppen The Tokens og nævnte deres største hit “The Lion Sleeps Tonight”. Og i dag kan man så læse, at sangskriveren til nummeret, George David Weiss er død i den fremskredne alder af 89 år.

Det var ikke uden omkostninger for den unge Weiss at vælge musikken som levevej. Familien – specielt moderen – var imod og ville have, at han skulle være advokat. Men talentet og hjertet ville det anderledes, og via en bachelorgrad fra det anerkendte uddannelsessted Juillard School blev musikkens hans levevej. Først som musiker – blandt andet i hæren – og senere som sangskriver. Mange af sangene blev til i samarbejde med andre, bl.a. Hugo Peretti og Luigi Creatore.

Til Weiss’ kendteste sange hører “Can’t Help Falling in Love”, som Elvis indspillede til filmen “Blue Hawaii” i 1961 og “What a Wonderful World”, et af Louis Armstrongs kendteste mainstreamnumre. Andre sange fra hans hånd er: “That Sunday, That Summer” (Nat King Cole m.fl.), “Mr. Wonderful” (titelnummer til Broadwaymusicalen af samme navn), “Lullabye of Birdland” (Ella Fitzgerald m.fl.) og “Stay with me” (The Walker Brothers, Duffy m.fl.).

Torben rister også en minderune – åh Wimoweh…

Skriv en kommentar

179 har læst indlægget