For 50 år siden: Paul & Paula hitter med sangen “Hey Paula”

17. januar 2013

[Paul:]

Hey, hey Paula, I wanna marry you

Hey, hey Paula, no one else will ever do

I’ve waited so long for school to be through

Paula, I can’t wait no more for you

My love, my love

[Paula:]

Hey Paul, I’ve been waiting for you

Hey, hey, hey Paul, I want to marry you too

If you love me true, if you love me still

Our love will always be real

My love, my love

[Begge:]

True love means planning a life for two

Being together the whole day through

True love means waiting and hoping that soon

Wishes we’ve made will come true

My love, my love

Jovist. Der er sket noget med forholdet mellem kønnene, siden dengang, hvor duoen Paul & Paula hittede med deres lovprisning af ægteskabets trygge kærlighedsfavn. Mon sådan en sang overhovedet ville have en chance nu til dags?

Sangen, der blev skrevet af Ray Hildebrand og indsunget af ham selv om pigen Jill Jackson entrede Billboards Hot-100-førsteplads den 9. februar 1963 og kort tid efter – i uge 12 – viste den sig også på den danske top 20 på en 17. plads. Oprindeligt var sange “bare” et lokalt hit for de to unge sangere i Texas, men den blev så populær blandt de unge, at de måtte finde et pladeselskab, der ville udsende den nationalt. Det blev det lille LeCam Records, der fik æren. Senere overtog Philips dog sangen.

Tresserne fremstilles som oftest som en tid, hvor der var opbrud – ja, oprør og opgør – med efterkrigsårenes bornerte familieidealer og kulturelle forhudsforsnævring. Og “Hey Paula” er vel netop repræsentant for det, som de efterfølgende frigørelsesår gjorde op med: den borgerligt institutionaliserede kærlighed. Og så var det – en ganske iørefaldende popsang, som ofte blev spillet hos Jørgen de Mylius på Danmarks radio.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

385 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62