Whitney

9. februar 2021

I aften viser DR2 dokumentaren Whitney om Whitney Houstons liv og død. Whitney Houston var – på linje med den yngre Amy Winehouse – et eksempel på, hvordan et stort talent bliver ædt op af den musikindustri, som gjorde dem til stjerner, men også trak dem ind i en verden, der forstyrrer ens selvopfattelse og medfører en livsstil, der potentielt er dødelig. Elvis Presley var et godt eksempel på, hvordan det kan gå, når omstændighederne og miljøet gør en til noget, der er større end det guddommelige.

For ca. halvtreds år siden så vi en række unge mennesker på 27 år blive nogle af de første ofre for den molok, som underholdningsindustrien var og er. Jim Morrison, Jimi Hendrix, Janis Joplin… Alle fik for meget af det, der følger med berømmelsen i underholdningsbranchen. Siden er 27-års-klubben blevet afløst af den ene tragedie efter den anden. Og så regner vi slet ikke dem med, der kom før vores tidsregning. Fx mange af jazzens stjerner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Frankie kommentarer:

    tilføj Jimmy MacCullogh til klub 27, selvom han kun var 26 da han døde !

    The “wizz kidd” som startede som professionel guitarrist som 13 årig. Det var nok ikke så sundt at komme ind i musikbranchen i 60- og 70 erne så ung og der er beskrevet temmelig vilde ting om Jimmy når han var på noget, og at han var stille og genert når han ikke var. Men dygtig det var han. Hør feks. hans soloer i The stone Crows numre som Penicillin Blues eller Going Down. Brilliant og spild og synd af alle disse talenters overforbrug af stimulanter.

  2. capac kommentarer:

    @Frankie: Klub 27 er eller var en lille eksklusiv klub for dem, der var fyldt 27. Men selvfølgelig er der røget mange andre, både yngre og ældre i den branche. Og så vidt jeg kan læse mig til, så har tingene ikke rigtig ændret sig. Også i dag er der alt for mange ofre for stoffer, “berømmelse” og pengemagt.

Skriv en kommentar

18 har læst indlægget
14,687