18. september 2018 arkiv

Danmarks Radio – DR – skal spare – farvel til P6 Beat m.m.

18. september 2018

Det er velkendt, at DR, alias Danmarks Radio, skal spare stort. Og i dag er sløret løftet for, hvad der kommer til at ske. Fyringer en masse er forudsigeligt og beklageligt. Indholdsmæssigt sker der også øjenbrynsløftende ting og sager. Fx forsvinder en del tv-kanaler og en hel del radiokanaler. Det går bl.a. andet ud over P6 Beat, der er den eneste landsdækkende radiokanal, der formidler moderne rock. Selv om jeg ikke lytter dagligt til kanalen, så synes jeg det er en fejl at lukke netop denne kanal. Og jeg vil opfordre dig til, hvis du er enig, at skrive under på en protestskrivelse. Her.

Lige så nedslående er det, at P8 Jazz lukkes. Hvor skal jazzen gå hen? Lokalradioerne!?

I det hele taget er det svært at finde noget som helst positivt i DRs spareplaner. Selv ambitionen om at spille 48% dansk musik er uambitiøst i en globaliseret tidsalder, hvor dansk sprog og kultur er en truet art.

Nostalgi: Jasper

18. september 2018

På det stadigt voksende internet fandt jeg dette billede af et af mine musikhuller i Esbjerg. Radioforretningen Jasper, der lå på hovedstrøget, Kongensgade. Billedet er nok fra starten af halvfjerdserne (at døme ud fra den unge mand med Puch Maxi-knallerten og den lyse cowboyjakke). Og der er “udsalg” hos Jasper, så jeg har nok været derinde og finde en nedsat plade eller to (når det gik højt). I disse vinylrenæssancedage kan jeg godt savne butikker som Jaspers, hvor man kunne ose rundt og lytte til skæringer fra pladerne i pladebaren.

En af de plader, jeg købte hos Jasper, var Beatles’ dobbelt-EP Magical Mystery Tour. Det er så 51 år siden…

Lecia Jønsson – 70

18. september 2018

Har man sagt Lecia, så siger man næsten automatisk også Lucienne. For søstreparret Lecia & Lucienne har været nærmet en instituttion i dansk popmusik, siden dengang i 1961, hvor de deltog i en sangkonkurrence på Damhuskroen og blev nr. 3. Siden gik det stærkt for de to velsyngende piger med pladekontrakt og optræden sammen med forskellige orkestre, fx Trefters, Telstars, Meteors og The Scarlets, som de blev en fast bestanddel af. Samtidig med at de sang kor for mange af tidens store kunstnere, lige fra Peter Belli til Birthe Kjær. For korsang var deres specialitet, og de har med deres korarbejde været med til at definere mange popsange for eftertiden.

I dag fylder storesøster Lecia Jønsson så 70. Siden 1988 har hun været solist, men omkring 1992 valgte hun at trække sig ud af offentlighedens søgelys og har især sunget jazz, samtidig med at hun har arbejdet for Egmont som kreativ medarbejder. Til lykke til en markant stemme i dansk pop.