7. december 2020 arkiv

Gør Bob Dylan boet op?

7. december 2020

Han er blevet 79 år, og gør sig sikkert sine overvejelser omkring sin egen afsked med denne miserable verden. Og måske har coronapandemien fået ham til at at forberede sig lidt på det uavvendelige. I hvert fald er en af dagens nyheder, at han har solgt rettighederne til alle sine sange til Universal Music Group. Mere end 600 sange, lavet fra tresserne og frem til i dag. Hvor meget hr. Zimmermann får for handlen bliver selvfølgelig ikke offentliggjort (det ville nemlig ligne ham dårligt…), men vi kan da godt gætte på, at det vil gøre et eventuelt otium ganske behageligt.

Hav en dejlig jul

7. december 2020

Det canadiske indierockband Stars har kastet sig over en gammel, sød julesang. Og de benytter lejligheden til at give Trump-familien en virtuel fuckfinger:

FOR THIS OCCASION WE ALSO BROUGHT BACK THE GOODBYE FASCIST CHRISTMAS ORNAMENT!!!!

Torq wanted to tell you a little about our ornament…..

“who gives a fuck about christmas?”

-melania trump

good question melania. the answer is, we do!

it’s been a terrible year, but one bright shining truth has emerged: we will not have to spend 2021 listening to or looking at or caring about any member of the Trump family! and to celebrate, we have created these beautiful silver christmas ornaments. years ago we made a t-shirt that read “goodbye fascist” and we have brought it back on our exclusive ornaments because…the dude is done! goodbye liar! goodbye narcissist! goodbye orange abomination! goodbye fascist. make your christmas tree extra sprakly this year by celebrating our narrow escape from fast food nazism with this lovely decoration.

Hvad har Beatles og Shu-Bi-Dua til fælles?

7. december 2020

Ja, de har en del tilfælles. Ikke bare er der tale om to meget talentfulde bands med meget dygtige musikere. Og ikke bare har Shu-Bi-Dua musikalsk tilkendegivet inspirationen fra Liverpoolkvartetten. Men det har også – fx – det tilfælles, at de begge har gjort brug af den britiske musiker Gordon Langhorn (1925-1992) eller som han også kaldte sig Don Lang. Det var nemlig Don Lang, der var komponisten til Shu-Bi-Duas sang “Nam Nam”. Om der er tale om en regulær coverversion af en Lang-sang har jeg ikke fundet ud af, men Don Lang var en vigtig figur i englændernes rock-and-roll-bølge i halvtredserne, hvor han som en slags britisk udgave af Bill Haley forsynede britterne med gode rock-and-roll-sange, både coverversioner og selvskrevne. Egentlig var Lang jazz-musiker og spillede på trombone, men blev altså – med succes – grebet af rock’n roll.

Men hvad har denne Lang(horn), så med Beatles at gøre? Jo, han har såmæn været sessionmusiker for Beatles. For eksempel spiller han trombone på “Revolution 1” på Beatles’ White Album. Især John Lennon skulle have været meget begejstret for Don Lang.

In memoriam – en ven

7. december 2020