PROTECT-IP – ny amerikansk lov er en trussel mod internettet

18. januar 2012

PROTECT IP / SOPA Breaks The Internet from Fight for the Future on Vimeo.

Kampen om internettet fortsætter. En kamp, hvor store økonomiske interesser – underholdningsindustriens (film-, musik- og andre medier) – forsøger at begrænse de frihedsgrader, der har hersket siden nettets opståen. Under det påskud at ville beskytte ‘kreativiteten’ er man i USA i fuld gang med at indføre en ny lov – PROTECT-IP – der vil give ikke kun den amerikanske stat men også store private firmaer mulighed for at censurere sider, tjenester m.m., som de mener krænker copyrighten. Som det fremgår af den vedstående video kan de fx gælde dig, hvis du skulle finde på at synge en eller anden popsang i en privat video på YouTube…

Perspektivet er skræmmende. Ikke mindst, fordi USA har været rollemodel for andre landes politik på området. Vi så det med 3-strike-modellen, der blev indført i Frankrig, Storbritannien og en række andre lande. Men også, fordi den nye lov vil begrænse ytringsfriheden radikalt på nettet, indføre en hidtil uset overvågning og kontrol – uden dog at løse problemet med ulovlig downloading. Der er al mulig grund til at bakke op om protesterne mod den nye lov. Se filmen og bliv lidt klogere.

Skriv en kommentar

307 har læst indlægget