Jeg omtaler gerne musik og andre kulturgoder, f.eks. bøger og film i min blog. Hvis du/I er interesseret i at få en udgivelse omtalt, så kontakt mig via min emailadresse
(capac_SNABELA_capac.dk).
Forudsætningen for omtale er, at musikken sendes i form af en ORIGINAL cd eller – meget gerne! – vinyl, da det jo er tidens medie.
OBS. Digitale filer – fx. mp3 og musikvideoer – promotionudgaver af CD’er (for promotion only-cd’er) og hjemmebrændte CD’er med digitale filer bliver ikke omtalt.
Tilsvarende gælder det, at e- og lydbøger ikke omtales, kun gammeldags tryksager.
Når jeg har omtalt musik eller andet sender jeg altid et link til omtale til kontaktpersonen.
Jeg forsøger at omtale de fremsendte medier, så hurtigt det lader sig gøre og gerne i forbindelse med udgivelsestidspunktet. Men det kan ikke altid lade sig gøre, så bær over med capac, hvis der kommer forsinkelser – linket skal nok komme. Det kan sikkert også forekomme, at jeg helt glemmer at omtale en plade.
Desværre.
SOM LÆSERNE HAR BEMÆRKET, SÅ HAR JEG ISÆR OMTALT (ANBEFALET) MUSIK. MEN JEG VIL GERNE OMTALE ANDET, FX. DIGTSAMLINGER, BØGER OM MUSIK, GOD LITTERATUR OG BIOGRAFFILM . SÅ HVIS DU/I ER INTERESSERET, SÅ SKRIV PÅ OMTALTE EMAILADRESSE.
And in english:
I do recommend music, books, films etc. in my weblog. If you want me to recommend a record, book etc. please contact me here:
mr.capac_et_gmail.com
My condition is, that the music must be available
as an original CD og vinyl record.
Digital files (mp3 etc.) and musicvideoes, for-promotion-only-CD’s, and homemade CDs will not be reviewed by me.
The same goes for e- and audiobooks. Only printed books will do.
When I recommend a record, I will send a link to my recommandation to my contact person.
I try to write about the stuff, I receive as fast as possible. But sometimes it takes some time – but the recommandation will come and so will the link. Please be patient.
As the reader of my blog will see, I have first of all written about music, but I would like to write about other stuff such as poetry, books on music, literature and
movies. So if you are interested, please let me know.
Det er jeg 110% enig i. De tal er underlige misvisende størrelser. Men jeg har nu opdaget at jeg er lidt underlig med hensyn til musiksmag. Jeg kan fx. godt lide at høre musik, som ingen andre har hørt … og jeg bryder mig ikke om sceneoptræden udover det grundlæggende, at hele kroppen spiller, når man spiller. Det er melodi, harmonik, og rytme og især brud på rytmerne, som fortæller mig noget om den person, der laver musikken og deler den med os andre – enten det er gennem media eller live.
Mærkeligt nok fik indlægget mig til at tænke på min skoletid, hvor man spillede lidt rock i spisefrikvarteret om Lørdagen på skolens “intercom”, og så syntes jeg at folk skulle høre Eileen Joyce spille Fantaisie Impromptus af Chopin – men det var der mærkeligt nok ikke andre, der syntes, så jeg fik pladen med hjem i dag.
I nutiden kan man så søge på YouTube og finde pladen digitalliseret. Hun var på toppen før WW2. Det er fantastisk at man kan det!!!
Der er yngre pianister, som kan det samme i dag, men flere af dem kan også komponere og/eller improvisere, det er nu bedre.
@Donald: Ja, digitaliseringen burde jo være en gave til musikelskere. Men det er min fornemmelse, at adgangen til millioner af musiknumre også kommer med en pris. I “gamle dage” skulle lytteren være mere aktiv. Man hørte måske et stykke musik i radioen – eller i skolegården – som man syntes om, og så måtte man opsøge musikken selv. Enten købe pladen i den lokale radioforretning eller låne sig frem hos nogen, der havde den. I dag skal man bare klikke med musen eller mobilens knapper. Jeg viger lidt tilbage over for det uoverskuelige hav af musik, som musiktjenesterne byder på (har selv en reklamefinansieret Spotifykonto, som jeg kun bruger i begrænset omfang). Det lidt som at stå over et sønderjysk kaffebord af de store – man ved dårligt, hvor man skal begynde og slutte, samtidig med at man føler, at man skal tage for sig af kagerne. Dertil kommer hele diskussionen om kunstnernes underbetaling (den gamle historie, som har fulgt populærmusikkens siden dens barndom) og om det rimelige i, at forbrugerne – der måske har købt meget musik på såvel vinyl, cd og kassettebånd – igen skal betale for det, de engang eller to har betalt for. Plus andre problemer – som fx, at meget musik (“som ingen andre har hørt”) ikke findes i det store hav. Eller at udbyderen kan finde på at erstatte nogle versioner med andre, som så forsvinder ud i det blå. Nej, digitaliseringen er ikke kun en fremskridt.