50: Jesus Christ Superstar

10. august 2021

50 år siden Andrew Lloyd Webbers og Tim Rices Jesus Christ Superstar havde premiere på Broadway, hvorfra dens succes bredte sig over det meste af de vestlige verden. Allerede samme år blev den opført på Søndergadeskolen i Silkeborg, på engelsk og under ledelse af Peter Wendelboe. Året efter kom den danske udgave med dansk tekst af Johs. Møllehave. Og en 50-års jubilæumsturné har været planlagt for 2020.

Som jeg husker det, gav musicalen forventeligt anledning til debat om skildringen af Jesus blandt teologisk interesserede, medens poppublikummet bare tog historien til sig sammen med Webbers og Rices iørefaldende sange. Og som tilfældet var med musicalen Hair, så blev musicalen om Jesus en platform for mange nye, talentfulde sangere og sangerinder. Både i udlandet og herhjemme.

I forbindelse med jubilæuet kommer musikken  – selvfølgelig… – i en nu udgave, i form af en tredobbelt CD-boks. Om den danske udgave genudgives vides endnu ikke.

Opdatering: Og dog! Hvis blogbestyreren havde ulejliget sig til at researche lidt, inden han skrev ovenstående om den danske udgave, ville han have gjort opmærksom på, at musicalen opføres på Royal Arene i perioden fra 10/9-11/9-2021. Se bare her.

Skriv en kommentar

16 har læst indlægget