4. juli – den amerikanske nationaldag, uafhængighedsdagen

4. juli 2022

Og der er ikke meget at fejre på den 246. fødselsdag for Amerika. En hårdt tilkæmpet abortret er blevet berøvet kvinderne, og er en påmindelse om, at vi ikke skal tage vores borgerrettigheder for givet, men kæmpe for dem hver dag. Uligheden vokser støt og den amerikanske præsident mener i ramme alvor, at løsningen på fremtidens problem er mere militær, et nyt fjendebillede og tilbagevenden til både den kolde krigs og den varmes modus vivendi. Og The Strokes, fornyerne af rock and roll i 00’erne leverer en katastrofalt dårlig koncert på Roskilde Festival. Det kan næsten ikke blive mere nedslående.

Men heldigvis er der altid musikken, der aldrig glemmer og sørger for at lufte idealerne og drømmene.

Bruce Springsteen – 4th of July

Crosby, Stills, Nash 6 Young – American Dream

4th of july Greatest Hits

En kommentar

  1. Donald kommentarer:

    Den tanke har strejfet mig hver gang jeg opdagede, hvor speciel vores barndom var – endnu mere fordi jeg voksede op som bybarn på Frederiksberg – det er både borgerrettighederne og den generelle holdning til børn, eller måske generelt, en accept af at mennesker er forskellige? Den accept har fluktueret i min levetid i Lille Danmark (nu er det ikke Frederiksberg, men generelt i hele mit erfaringsområde, Nord-Europa).

    Det er ikke alting, der er blevet bedre. Specielt er jeg bekymret over uddannelsessystemet, som jeg skønner uddanner godt, men nærmest på trods af den styring, som blev lagt på da SU kom til og senere er intensiveret: Folk skal bestille noget og vi skal nok bestemme hvad de skal lave.

    Men nogle ting er nok bedre end dengang vi (næsten haha) tog lærernes autoritet for en “gudsgivet ting”.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

66 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62