12. maj 2019 arkiv

Michael “Bonden” Bundesen fylder 70

12. maj 2019

Kendt og elsket forsanger i Shu Bi Dua, Michael Bundesen, øgenavn “Bonden”, fylder 70 år i dag. Og så skal vi ikke glemme, at han har andet på CV’et end Shubberne. Det startede med folktrioen Quaks, og nogle soloudgivelser blev det også til, bl.a. den afbillede fra 1969. Og så var Bundesen også i en længere periode pladevender i DRs P3, hvor han spillede masser af solid tresser- og halvfjerserpop og -rock, og det var han rigtig god til.

I 2011 blev han ramt af en blodprop i hjernen. Den satte en stopper for Shubidua i bandets originale opsætning, men de resterende optræder dog stadigvæk med Shubbernes repertoire og Bundesen drømmer vist – i følge sladderpressen – om at komme til at stå på en scene igen. Vi får se, om det sker. I hvert fald har han og Shubidua været et originalt og slidstærkt bidrag til dansk pop og rock.

Apropos folketingsvalget – kommentar 3

12. maj 2019

Spørger man de unge, så er klimaforandringerne et af det store spørgsmål, folketingsvalget burde handle om. I sidste uge kom der en FN-rapport, der konstaterede, at omkring 1 millions dyre- og plantearter er fare for at dø, hvis vi ikke handler radikalt på klimaudfordringerne. Alligevel kan partier som Liberal Alliance og Nye Borgerlige i alvor mene, at problemet løses enten ad teknologisk vej (LA) eller ved indførelse af atomkraft (NB). Socialdemokratiets Mette Frederiksen mente, at det var nødvendigt at lytte til ungdommen, men at lytte er jo ikke nok og har Socialdemokraterne overhovedet antydet noget politisk, der peger i den rigtige retning? Nej.

Klimakrisen burde være det altoverskyggende tema ved både EU- og folketingsvalg, også fordi klimakrisen hænger tæt sammen med det økonomiske system, der dominerer det meste af kloden. Vi skal have en systemændring og det kan kun gå for langsomt med at komme i gang.