Surf in Stereo: Live in Paradise – ny dansk fusionsmusik

6. maj 2010

På trods af faldende cdsalg, branchekonservativisme og nye digitale konjunkturer for musikken, så blomstrer den stadigvæk. Musikken altså. Nye talentfulde navne melder sig på scenen og banen i et væk og minder en om, at musikken nok skal overleve selv om pladebranchen vånder sig og tiderne skifter.
Den 9. maj udkommer Surf in Stereos debutalbum “Live in Paradise” (Gateway). Surf in Stereo er noget så usædvanĺigt som en trio, der består af Jonathan Bremer (bas), Michael Vitus (trommer) og Kasper Ejlerskov Leonhardt (guitar). Og de har rod i capacs fødeby Esbjerg.
Overraskende kan det vel også siges at være, at trioen debuterer med en instrumental liveplade, som de selv har produceret – med hjælp fra Bo Stief og Jonas Graverholt Pedersen.
På coveret ser man en nydelig ung badenymfe (Julie Benedikte Panton) med badebold og iført en badedragt, der sender tankerne hen på bademoden i tresserne. Der er da også toner og klange på pladen, der legitimerer den slags nostalgiske associationer. Især Kaspers guitar har både twang og vibrato, som bygger på de gamle guitarhelte fra halvtredserne og tresserne. Og tager jeg ikke helt fejl, så er der også små allusioner til musik fra før de tre musikere blev født – fx hører jeg et svagt James Bond-tema dukke op på skæring to “Sneaking”! Bare som eksempel.
Men Surf in Stereos musik er langt fra nostalgisk. Gruppens musik er – meget tidstypisk kan man sige – eklektisk og inddrager elementer fra rockens skatkammer, jazzens improvisation, den klassiske musik med mere. Det er fusionsmusik, som man ville have sagt i halvfjerdserne. Musik, der bestemt ikke tager sigte mod hverken hitlister eller P3s uundgåelige, men mod et publikum, der sætter pris på begavet musiceren og leg med temaer og improvisation. Et publikum, der ikke går af vejen for progressiv eksperimenterende musik eller ditto jazz. Surf in Stereo er ikke sådan at sætte på stilistisk formel. At gå ind i gruppens univers er – for nu at blive i billedet – at surfe rundt på et hav af stilistiske virkemidler og tematikker, som holdes sammen af en jazz-rock-improvisations ramme. Anbefales til folk, der lytter til albummusik på stereoanlægget og bilstereoen.

Hør et par numre her.

Surf in Stereo kan også høres live på den kommende Spotfestival, der kører den 20.-22. Maj i århus. De spiller på Pickupscenen lørdag kl. 13. (I øvrigt kommer de tidligere omtalte Thee Attacks og Striving Vines også – se hele programmet her.)

7 kommentarer

  1. Donald kommentarer:

    Det var en spændende anbefaling!

  2. Claus kommentarer:

    Jeg kom til at tænke pÃ¥ Claus Bøhlings Elektrum, & noed Fusion tilsat Dick Dale pÃ¥ skunk….! det er forresten et godt bandnavn.

  3. capac kommentarer:

    @Claus: Desværre er det ikke muligt at streame hele albummet, for de to numre giver ikke et helt dækkende indtryk.

  4. Kasper -Surf in Stereo kommentarer:

    Dejligt at høre at I tager godt imod pladen! Vi har lagt to numre mere op for please vores lyttere;-)

  5. capac kommentarer:

    @Kasper: En rigtig god idé!

  6. susling kommentarer:

    Af hjertet tak, Capac. Det er præcis den energi mig og min husbond har savnet! Vi dukker selvklart op til en af koncerterne i KBH. Det er jo for fanden både Fred Frith og Django Reinhardt og postpunktunivers på en gang plus alt det løse. Kan se der sker noget i forbindelse med Jazzfestivalen. Jeg glæder mig allerede.

    PS. Skide godt, at du er blevet Dr. Demo, så vi andre kan følge med :-)

  7. capac kommentarer:

    @susling: Det glæder mig, at jeg har kunnet gøre jer interesseret. Det er en af formÃ¥lene med mine skriverier – at smitte andre med min begejstring og fornøjelse ved musik. Og jeg bliver ved, sÃ¥ længe nogen gider at sende mig musikken! :)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

997 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62