Capac anbefaler: Caper Clowns – A salty taste to the lake

23. oktober 2018

Sidst Caper Clowns var forbi bloggen her var det med deres The Buca Bus i 2016. En bus, der sendte denne anbefaler tilbage til Beatles og deres magical-mystery-tour-bus og dermed i en bestemt musikalsk retning. Og Caper Clowns nye album The salty taste to the lake sender mig også – fra de allerførste akustiske guitarakkorder  og vokalernes udfoldelse i sangen “The way I dream” – mig tilibage ad det spor, der går lige tilbage til de fire drenge fra Liverpool, der ændrede populærmusikken for altid for mere end halvtreds år siden. Vil jeg så sige, at Caper Clowns er de nye danske Beatles? Nej, den fælde vil jeg aldrig falde i, for Beatles var og er unikke og der kommer nok ikke nogen som dem nogensinde. Men Caper Clowns er et smukt, overbevisende eksempel på, hvor frugtbart, musikalsk set, det er at lægge sig i slipstrømmen af den musik, som de fire biller skabte for mange år siden.

Caper Clowns løfter på smukkeste vis den traditon, der går fra Fab Four over Badfinger og videre til fx de danske forgængere Nice Little Penguin, med moderne indiepoprock, der får de små hår til at rejse sig på armen og i ørerne med popmelodier, der ikke blot er memorable, men også har den der emotionelt bevægende kvalitet, som kendetegner den bedste del af poppen. Albummet består af elleve sange, der uden undtagelse fortjener at hjemsøge landets radioplaylister, fordi de besidder forførende, iørefaldende, medrivende pop, der kun kan gøre lytteren glad i låget og trække i smilebåndet.

Caper Clowns, der nu er en kvartet, er blevet endnu mere tæt sammenspillet end tidligere. Og ud over tætheden i arrangementerne (der suppleres en håndfuld musikalske venner), så udmærker det musikalske udtryk sig ved lydefri, flerstemmig sang, homogene sange (som de fleste af bandmedlemmerne har haft fingre i) og en indierockfremdrift, der kalder på koncertscener og festivalditto, hvor publikum også kan lufte danseskoene.

Jeg kunne bruge et par A4-sider på at skrive om sangteksterne, men vil overlade den opgave til dig kære læser. Og i stedet vil jeg bare give Caper Clown og deres nye skive de varmeste anbefalinger med på vejen. Den plade fortjener at få rigtig mange lyttere. Så du kan rolig melde dig ind i Caper Clown-fanklubbe (hvor jeg allerede er).

Caper Clowns. A salty taste to the lake. Produceret af: Henrik Krogh. Gateway. Er udkommet.

Skriv en kommentar

147 har læst indlægget