20. april 2019 arkiv

Den gale hest rider igen – med Neil Young i sadlen

20. april 2019

Og Neil Young kan på sin arkivside fortælle, at han og Crazy Horse fortsætter sagaen med indspilningen af en ny plade. Den første siden Psychedelic Pill fra 2012. Og Young lover, at musikken nok skal udkomme i år. Så vi kan formodentlig se frem til noget melodiøs, tung voksenrock.

Genhør med Mike McGear

20. april 2019

Mike McGear, Roger McGough og John Gorman udgjorde gruppen Scaffold, der i tresserne havde nogle få hits, bl.a. “Thank you very much”, “Do you remember?” og “Lily the Pink”. Melodisk pop med en charmerende portion britisk humor. Og så var det interessant – dengang – at gruppen bl.a. bestod af Paul McCartneys broder, Mike.

Og selv om Mike McGear (Peter Michael McCartney) aldrig blev så stort et navn som Paul, så gjorde han dog indtryk med ferm pop. Også som solist, da Scaffold gik hver til sit. Bl.a. med albummet McGear, der snart genudgives i en ny, forbedret, udvidet udgave.

Og genudgivelsen er værd at se frem til, ikke kun fordi McGear er værd at lytte til, men også fordi han på denne plade får hjælp af ikke alene brodermand Paul, men faktisk hele bandet Wings. Af samme grund er pladen nogle gange blevet omtalt som The Lost Wings Album. Det er nok en overdrivelse, men mindre kan også gøre det.