12. april 2019 arkiv

50: Leonard Cohen – Songs from a room

12. april 2019

Nogle gange er det lidt uvirkeligt at der er gået 50 år. Sådan har jeg det lidt med Leonard Cohens Songs from a room og forgængeren Songs of Leonard Cohen. For de virker stadigvæk friske. Som var de indspillet for få dage siden.

Leonard Cohen kom ind i mit liv i halvfjerdserne. Jeg tror, det var en periode med for megen melankoli, der fik mig til at investere i Songs of… Og så var jeg ellers solgt og har fulgt ham til dørs. Poeten, elegantieren, sangeren, sangskriveren Leonard Cohen med den jødiske baggrund og det lidt distancerede forhold til berømmelsen og alt det, der fulgte med.

Lytter til Larsen

12. april 2019

Forleden blev jeg forvekslet med Kim Larsen. Jeg var til møde i en lokal forening og havde min Stetson-kasket på. Og så er jeg blevet ganske langhåret på det sidste. Det var åbenbart nok til, at en ung dame kunne forveksle mig med Kim Larsen. Det tager jeg som et kompliment. Jeg elsker min kasket (noget jeg har arvet fra min far) og jeg elsker Kim Larsens sange.

Og i dag har jeg lyttet til Larsens sange fra første sal. Og jeg kan bare konstatere, at Larsen selv på falderebet forstår at skrive om svære ting – fx det at blive voksen eller – uha! – kvinder, så man umiddelbart kan forstå og identificere sig med, hvad han tænker – eller rettere: tænkte.

Farvel lille mand til barndommens land

Du kommer aldrig mere tilbage

Uskyldig og fri med det er det forbi

Det er din store dag i dag

Den store dag