23. april 2019 arkiv

At spille for en forandring

23. april 2019

Jeg kan slet ikke få nok af projektet Playing for a change, der bruger musikken – spillet af amatører og professionelle i forskellige konstellationer – til at skabe forandring i verden. Noget der er mere brug for end nogensinde før. Og når så musikken er af så høj kvalitet, så kan man kun bliver fornøjet. – Og musikken fås også på plade, fx via projektets hjemmeside.
Her pudses Hendrix-Dylan af med kvalitet.

Gamle vinyler

23. april 2019

PÅ biblioteket har jeg lånt Lars Rørbæks bog Rare Danish Rock Albums 1958-1977 (2009). Bogen er en oversigt over de sjældne rockudgivelser i perioden – og et forsøg på at prissætte de gamle plader fra 50 Euro og op til 1000 Euro og mere.

Og selvfølgelig er det da sjovt at se, at fx Alrune Rods eponyme album fra 1969, som jeg har hele to velholdte eksemplarer af (takket være Sifka), prismæssigt ligger mellem175 og 325 Euro. Selv om jeg bestemt ikke har nogen planer om at skille mig af med dem. Men kataloget er også en nostalgisk rejse gennem to årtier med musik, hvoraf jeg har hørt det meste, selv om der naturligvis er undtagelser, specielt blandt de ældste. For alle pladerne er afbilledet med gengivelse af cover, plademærke, nummer osv.