9. januar 2022 arkiv

Cyril Davies All Stars

9. januar 2022

En anden kunstner, der kunne være blevet rigtig stor i tresserne, var Cyril Davies, der desværre døde kun 31 år gammel af en kombination af betændelse i lungeregionen og et umådeholdent drikkeri. Her ses han i en fabelagtig optagelse med Long John Baldry i forgrunden og trommeslageren Carlo Little (der spillede bag Screaming Lord Sutch og i øvrigt var manden, der fandt Charlie Watts til Rolling Stones…).

Og her er de igen. I øvrigt hedder pigerne the Velvettes.

Og en elev af Cyril siger:

Dødsfald: Michael Lang – skaber af Woodstock – 77

9. januar 2022

En sjælden kræftsygdom satte lørdag punktum for Michael Langs liv. Han blev 77 år. Og han blev verdenskendt som en af mændene bag alle musikfestivalers moder, Woodstockfestivalen.

Som ganske ung droppede han ud af skolen og kom i gang med at lave musikfestivaler. Først Miami Pop Festival i 1968 som druknede i regn på andendagen. Derefter fik han sammen med Artie Kornfeld ideen til Woodstockfestivalen, der som bekendt ikke kom til at foregå i Woodstock, men derimod på Max Yasgur’s gård i Bethel, New York. En festival, der blev verdensberømt, ikke mindst i kraft af den dokumentarfilm, der blev lavet i forbindelse med festivalen. Efter Woodstock og frem til sin død arbejdede Lang som manager, festivalskaber og pladeproducer (for sit eget mærke Just Sunshine Records).