45 år: Grateful Dead – American Beauty

2. november 2015

Den 1. november 1970 udsendte Grateful Daead deres sjette album American Beauty, der fulgte op på den relativt succesfulde Workingman’s Dead fra samme år. De to plader afspejler et band, der trækker lidt i en mere konventionel og kommerciel retning, hvor det flippede, eksperimenterende og syrede blev rettet mere ind mod konceptet med et rigtigt klassisk album med en bunke gode gennemproducerede sange. Hvis man vil nøjes med et eller to album med Grateful Dead i sin pladesamling, så er de to plader gode bud på det. Klassiske og uopslidelige Grateful Dead-skiver.

2 kommentarer

  1. Bent Iversen kommentarer:

    Men jeg synes der mangler en liveplade, for der får de lige et ekstra gear eller luft, eller hvad de ellers får. Og den plade kunne meget vel være den, der bare hedder Grateful Dead fra 1971.

  2. capac kommentarer:

    @Bent Iversen: Ja, og det er netop pÃ¥ American Beauty, at de taknemmelige døde for alvor vender sig mod pladestudiet som – lad os sige det sÃ¥dan – et supplement til bandets vandmærke: koncerterne. Heldigvis slap de jo aldrig livemusikken som det foretrukne medium. Det er der jo rigelig med dokumentation for – pÃ¥ plade. For eksempel de mange plader fra deres Europaturné i 1972.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

184 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62