8. april 2021 arkiv

50: Crosby, Stills, Nash & Young – 4 Way Street

8. april 2021

Måske fortæller cover-billedet det hele. Da kvartettens andet album – live-albummet ¤ Way Street – så dagens lys, var de fire involverede indbyrdes uenige om, hvad de ville. De sloges i omklædningsrummene, så der gik historier om det rundt i musikmiljøet. Og kort tid efter udgivelsen af pladen gik de hvert til sit – for første gang.

Men ellers var pladen en dokumentation af de fires vellykkede koncertaktiviteter i 1970. Man kunne måske sige: Dokumentationen af de fire egoers kreative formåen, når ellers de kunne holde aggressionerne i ave. Og en afspejling – over to LP-plader – af deres individuelle og kollektive formåen. En blanding af sange fra deres fælles projekt og deres solokarrierer. Og som det var almindeligt for gruppen dengang var der et akkustisk sæt og et elektrisk sæt. I 1974 fandt de sammen igen og tog på en større stadiumturné.

Hvem er Joe Brown?

8. april 2021

Så fik jeg lukket et hul i min musikalske viden. Nemlig: Hvem er Joe Brown? Årsagen til spørgsmålet var, at jeg lyttede til Concert for George, den koncert, der blev lavet året efter George Harrisons for tidlige død. Og her optræder Joe Brown med/på tre numre. Blandt andet får han lov til at afrunde koncerten med sangen “I’ll see you in my dreams”.

Jo, Joe Brown er ikke noget ubeskrevet blad i engelsk musik. Hans karriere startede tilbage i 1950’erne, hvor han dannede skiffle-bandet the Spacemen. Og så var han ellers en del af den indflydelsesrige skiffle-bølge, der skyllede hen over Storbritannien som en forløber for rock and roll. Ved siden af et almindeligt lønarbejde ved jernbanen arbejdede han derefter som backingmusiker for bl.a. Eddie Cochran og Gene Vincent, når de var på tur på øerne. Og i tresserne fik han en pladekontrakt hos Decca og udsendte en række plader, bakket op af studiemusikerbandet The Bruvvers, der også fungerede som hans tour-band. Ved siden af musikken arbejdede Brown også ved tv og på teateret, sådan som det var almindeligt dengang.

Og sådan har Joe Brown fortsat helt frem til i dag. Med at indspille musik – i mange forskellige genrer -samtidig med at han har arbejdet på tv, i radioen og andre steder. Og han er stadigvæk aktiv i en alder af 79 år.

Og hvor kommer så George Harrison ind i billedet? Jo, Joe Brown var Harrisons best man (forlover), da Harrison blev gift for anden gang. Og derfor var han selvskreven som deltager i hyldestkoncerten for

George.