24. november 2023 arkiv

Tilbage, tilbage: Strandbio

24. november 2023

Jeg faldt over dette gamle foto af rundkørslen i Esbjerg. Året er 1956, det år jeg fyldte 3 år. Og – for en ordens skyld, skal jeg lige tilføje, at for mennesker med min alder og baggrund, så var der kun en rundkørsel i Esbjerg, nemlig på Strandby Plads. Og at der er kommet flere nye til, ændrer ikke meget ved den kendsgerning. Vi ved stadigvæk, hvad vi taler om, når vi siger “rundkørslen”.

På fotoet til venstre ser man en bar, ubebygget plads. Det var her en af min barndoms biografer blev bygget; ja, faktisk åbnede Strand Bio i marts 1958, hvorfor man kan konkludere, at fotoet er taget i starten af 1958. Biografen blev en succes med sin sal med 720 sæder; og der blev vist mange premierefilm. Fx “Forældrefælden” i 1962, hvor jeg var inde at se den. Og det blev til mange film i den biograf, hvor jeg kom ofte, også efter at jeg var flyttet til Århus for at læse. Strand Bio fortsatte – med udvidelser og ombygninger – helt frem til oktober 1997, hvor den lukkede og gav plads til en møbelforretning, der vist stadigvæk ligger på pladsen ved rundkørslen.

Fredags-musik: The Ting Tings – That’s Not My Name

24. november 2023

Chelsea-detektiven opklarer mordet på en gammel dame på et fint ældrecenter. Det viser sig, at sagen drejer sig om damens arv og at begge hendes døtre er involveret. Og så har detektiven en eks-kone, der har efterladt et par poser med cd’er, da hun flyttede; blandt andet en cd med The Ting Tings’ bedst kendte sange. Ex’en vil ikke have cd’er tilbage og detektiven er mere til klassisk, så i afsnittets sidste scene smider han The Ting Tings i papirkurven. Og så kommer jeg i tanker om, at jeg måske har en cd med netop the Ting Tings; men hvor?! Never mind – det nummer, der får ham til at smide cd’en bort er ovenstående. God fredag – god weekend.

Opdatering: Jo, den er god nok. I 2014 købte jeg gruppens debutalbum We started nothing (2008) og ovenstående sang “That’s not my name” er med. Jeg husker ikke, hvorfor jeg købte den plade, men kan godt lide duoens variant af elektro-pop.