8. maj 2024 arkiv

Anbefaling: hyldestkoncert for Pugh Rogefeldt

8. maj 2024

Den svenske musiker Pugh Rogefeldt, der døde 76 år gammel i maj 2923, var et stort navn i Sverige fra slutningen af tresserne og frem til sin død. Og derfor er det som at få et tilbageblik og -hør på et halvt århundrede års svensk rock at opleve den hyldestkoncert, som en række af hans kolleger afviklede i oktober 2023 i Cirkus i Stockholm. Navne som Amason, Eva Dahlgren, First Aid Kit, Hurula, John Holm, Jojje Wadenius, Viktor Norén, Theo & Erik Moreau, Markus Krunegård, Mats Ronander, Mikael Rickfors & Göran Lagerberg, Per Gessle och Linnea Olsson, Slowgold, Tomas Ledin, Ulf Dageby, Marie Bergman & Pernilla Andersson, Ingemar Rogefeldt & Roger Pettersson, m.fl. fortolkede Rogefeldts sange i hans ånd. Jeg var så heldig – helt tilfældigt – at zappe ind på koncerten, da den blev vist på SVT2. Og du kan – heldigvis – opleve den på kanalens hjemmeside – lige her – og de kan anbefales, hvis du som jeg holder af svensk musik – ja, musik i det hele taget.

Capac underdrejet på det store våde web

8. maj 2024

Ja, så skete der igen en slags uheld med S/s Capac. Pludselig kunne jeg ikke komme ind på bloggen; i hvert fald ikke længere end til forsiden. Det viste sig så, at problemet var meget større end som så. Webhotellet, som capac frekventerer, var kommet i uføre med deres SSL-tjeneste og det spærrede for et uvist – sikkert stort – antal websider og blogsider. Og der var ikke andet at gøre end at vente på, at hotellet fik ordnet fejlen. Det tog sin tid, men nu er vi så tilbage med den lille plimsoller Capac, der igen rokker stille og roligt frem på det store internethav, sådan som den har gjort i mange år efterhånden.

Og det vil vi fejre med en lille sang af nyere dato; en sang i moderne stil, men som jeg synes kunstneren, den unge Miley Cyrus, er sluppet ganske godt fra både musikalsk og tekstligt (nogle læsere vil måske huske, at hun blev brugt som eksempel af en vis musikekspert på, at poptekster var ret så betydningsløse – sikke noget vås, lyt bare med her…):