10. maj 2024 arkiv

Dèja vu eller noget: Botanisk Have og Talking Heads

10. maj 2024

Det var lidt som at blive tele-transporteret tilbage til de gyldne halvfjerdsere – dengang, hvor der jævnligt var koncerter ved amfiscenen i Botanisk Have. Med C. V. Jørgensen og mange andre. Og nu bliver det pludselig muligt at opleve en koncert dér igen. Og ikke hvilken som helst koncert. For den 7. september 2024 vises Talking Heads’ famøse koncertfilm Stop Making Sense i en ny teknologiske opdateret version ved et Open Air-arrangement, som Aarhus Festuge, Cinemateket og Øst for Paradis står for. Det kan kun bliver en oplevelse af de gode.
Hvis man så ikke kan komme eller noget, så er der også den mulighed at (gen)se filmen – ganske gratis, hvis man er biblioteksbruger – på Filmstriben.dk, hvor den netop nu ligger til fri afbenyttelse, så man bare skal tage hovedtelefonerne på og følge løjerne.

Dødsfald: Dennis Thompson – trommeslager i MC5 – er død, 75 år gammel

10. maj 2024

Så døde det sidste medlem af bandet MC5, trommeslageren Dennis Thompson, i en alder af 75 år. Dødsårsagen var følger af et hjertetilfælde. Senest døde guitaristen Wayne Kramer i februar.
Thompson var med i gruppen fra han var 17 år og fik øgenavnet “Machine Gun” for sit direkte og håndfaste trommespil, der passede fint til gruppens rå lys. Thompson var med på gruppens tre albums og også da gruppens gendannedes, senest i forbindelse med den 50 års jubilæum i 2018. Senere på året optages MC5 i Rock and Roll Hall of Fame – men det er der så ingen af medlemmerne, der kommer til at opleve.