International mandedag

19. november 2020

Da jeg læste, at dagen i dag er International Men’s Day tænkte jeg straks – og med rette – at det var noget, der måtte komme fra Amerika, hvor man ynder at lave mærkedage – især når de kan give anledning til ekstra forbrugsudfoldelse. Grønne fredage, sorte torsdage, halloween osv. osv.

Næste tanke var: Hvad skal vi med en international mandedag? Som en bekendt af mig engang sagde, så har den nyere historie været en lang mandehistorie. En historie om mænds bedrifter og betydning for verdens gang – på godt og på ondt. Og der selvfølgelig også en politisk korrekt krølle på ideen om den internationale mandedag. En af bagmændene udtaler: “They are striving for gender equality and patiently attempt to remove the negative images and the stigma associated with men in our society”. Det handler ikke om at dyrke og prise mænd, men om kæmpe for kønsligestilling og imod negative billeder og fordomme om mænd. Velbekomme, siger jeg bare. Jeg tror, det siger meget om samfundet i dag, at man overhovedet kan få den idé at lave en international mandedag. Måske er det i virkeligheden udtryk for, at mændenes dominans, patriarkatet, omsider er ved at være fortid?! Hav en god mandedag.

 

Skriv en kommentar

28 har læst indlægget