I’m so glad

26. november 2020

Flere af mine bekendte har et anstrengt eller ligegyldigt forhold til the blues. Selv betyder bluesen mere og mere for mig som tiden går, og jeg forstår fuldt ud, at Bob Dylan aldrig ville være blevet den kunstner, han er i dag, hvis ikke han havde brugt sine unge år til at lære bluesen at kende, spille den, kopiere den, stjæle fra den osv.

Sangen “I’m so glad” af Skip James er nok bedst kendt fra Cream, der lavede en fantastik blues-rock-udgave på debutalbummet Fresh Cream i 1966. Også Deep Purple lavede en version på deres debutalbum Shades of Deep Purple (1968). Og så har Beck lavet en udgave, som jeg synes er interessant, fordi den næsten river den ud af bluesen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

14 har læst indlægget
15,019