14. maj 2020 arkiv

DR2: Woodstock – tre dage der forandrede en generation

14. maj 2020

Hvis man – som denne skrivekugle – ønsker at høre om andet end coronaen, så er der i aften mulighed for at (gen)se dokumentaren om Woodstock-festivalen, Woodstock – tre dage der forandrede en generation, af Baraak Goodman og Jamila Ephron. Den er fra 2019 og er lavet i anledning af festivalens 50 års jubilæum. Den vises på DR2 kl. 21 – så du kan lige nå at se partilederdebatten om, ‘hvordan får vi Danmark tilbage?’, hvis du har trang til den debat…

Coronaen og uligheden

14. maj 2020

Næppe har regeringen iværksat sin fase 2 i bekæmpelsen af coronasmitten, før nyliberalisterne på tinge vejrer morgenluft. Således ønsker moderpartiet til højre, Venstre, at ‘fremrykke skattelettelser’ for at ‘sætte gang i hjulene’ og ‘i forbruget’, som det typisk hedder fra den kant. Et krisetiltag, der især tilgodeser de velbjergede i dette land og lader almindelige skatteydere slås om krummerne fra de riges bord.

De borgerliges iver overgås kun af den amerikanske præsident Trump, der med sin CARES Act 2.3 trilioner  dollars lader den amerikanske Federal Reserve Bank sprøjte masser af penge ind i Wall Street for at kompensere finanskapitalen for tab. På den måde ‘gentænker’ Trump kapitalismen, som Rolling Stone skriver:

It retains all the cruelties of the free market for those who live and work in the real world, but turns the paper economy into a state protectorate, surrounded by a kind of Trumpian Money Wall that is designed to keep the investor class safe from fear of loss.

De to seperate begivenheder understreger med al ønskelig tydelighed, at nyliberalisterne ikke ønsker en ny virkelighed efter corona, men derimod at vende tilbage til den ‘normalitet’, der er det egentlige problem i vores verden.

Opdatering: Og medens jeg skrev ovenstående kom Venstre med endnu en idé, der blot understreger det skrevne: At man halverer momsen ‘for at få gang i hjulene’, altså forbruget og dermed de handlendes indtjening….

Betty Wright: 21.12-1953 – 10.05.2020

14. maj 2020

Hjemmedyrket fra Neil Young: Try

14. maj 2020

Der er kommet en smagsprøve på det længe ventede album Homegrown fra Neil Young. “Try” hedder nummeret, der kan lyttes til på Youngs arkivside – her.

Jayhawks: This forgotten town

14. maj 2020

Evigtunge Jayhawks er på vej med albummet XOXO, og har allerede udsendte to smagsprøver. Her en sang, der nok skal blive en af bandets klassikere.

Lill Lindfors – 80

14. maj 2020

En af de store, svenske damer har rundet et skarpt hjørne – 80 år – den 12. maj. Uden hende ville mit musikbagtæppe have været noget kedeligere.