23. maj 2020 arkiv

Clem Snide og Scott Avett

23. maj 2020

Og medens vi er ved optrædener, så er her en fin optagelse med et af mine favorit-kult-navne, Clem Snide (og dvs. Eef Barzelay), der efter en længere pause har udgivet en ny plade. Her optræder Clem Snide dog med Scott Avett (Avett Brothers) – uden at det bliver dårligere af den grund.

De Taknemmeligt døde i beatklubben…

23. maj 2020

https://www.youtube.com/watch?v=tLz1JBmONVk

What’s not to like, som man siger på nu-dangelsk. Grateful Dead optræder i min barn- og ungdoms beatprogram på tysk tv, Beat-Club, og har offentliggjort koncerten på deres Youtube-kanal. Der er ingen ende på Grateful Dead.

Tilbage til Davy Crockett – præriens bedste mand

23. maj 2020

For længe siden (2008) skrev jeg om min purile besættelse af Davy Crockett  og ønsket om at få en pelshue som hans. Og jeg funderede lidt over, hvad der havde udløst en sådan besættelse og nævnte i den forbindelse den sang, der lød dengang og endnu klinger i mit baghovede. Davy Crockett, præriens bedste mand. Og nu er jeg så via en længere associationsrække, der omfatter både Lou Reed, Weekendavisens Bo Green Jensen med meget mere endt der, hvor jeg har fundet sangen om Crockett i Preben Uglebjergs og Henry Hagemanns orkesters version fra 1955. Jeg var to år, da den udkom, og har sikkert hørt den mange gange på dampradioen.