24. juli 2020 arkiv

50: The Doors – Absolutely Live

24. juli 2020

The Doors udgave hele to album i 1970. Dels Morrison Hotel , der udkom i februar måned, og så Alsolutely Live, et dobbeltalbum, der blev udsendt i juli. Pladen blev til som en slags patch work fra en række koncertoptagelser fra turneen med Morrison Hotel. Først mange år senere er nogle af de oprindelige koncerter blevet udgivet i helt autentiske versioner. Og det fortæller nok lidt om, hvor usædvanligt det var med livealbums dengang. Modsat i dag. Og måske siger det også noget om, hvor stort et navn The Doors var blevet i 1970, året før Morrisons tidlige død i et badekar i Paris.

Men selv om producer Paul A. Rothshild har klippet og klistret, så fremstår pladen dog som et ganske godt vidnesbyrd om, hvad man kunne forvente, når Morrison og Co. optrådte på de skrå brædder. Det er et gennemediteret, men også vellydende tidsdokument over en af rockens helt store navne.

Tilføjelse: Som omtalt i 2009 var jeg heldig at få fat i en nydeligt restaureret 40-års cd-udgave af albummet på et bibliotekstudsalg.