25. juli 2021 arkiv

Kærligheden er som en cigaret

25. juli 2021

 

Brexit eller ikke. De to store kulturlande, England og Frankrig, har siden Romerrigets tid ligget temmelig langt fra hinanden. Og medens britisk pop altid har haft relativt let spil i Frankrig, så har det været mere overskueligt den anden vej. Selv meget store franske navne har haft det svært ved at gøre sig på det angelsaksiske sprogområde.
Dette misforhold har uden tvivl meget med sprogbarrieren at gøre. Det er ikke en selvfølge at franskmænd taler engelsk og omvendt heller ikke almindeligt at englænderne mestrer fransk.
Her er så et eksempel på, at engelsk pop uden de store problemer kan adapteres til fransk. Den store franske sangerinde Sylvie Vartan har kastet sig over Sheena Eastons store hit “Morning Train” og er blevet til en sang om kærligheden som en cigaret. Og arrangementet har også fået en frankificering, der har gjort den effektive engelske sang til en kvasi-chancon-blød sag.

En af de dage – ikke på toppen

25. juli 2021

Sådan en dag kan vi vist alle have. Hvor man får det forkerte ben ud af sengen, spiller kaffe på den rene, hvide t-shirt, kommer til at bide sig i tungen og det begynder at regne, medens man er ude at gå en tur. Og hvor dage truer med at blive en Thyge Brahe-dag.

Så er det jo heldigt, at man falder over den kanadiske duo Dawn & Marra og deres lille, ukomplicerede sang om ikke at være på toppen – “Not on top” – fra deres charmerende album Teaspoons and Tablespoons (vistnok deres eneste udgivelse). Sådan et af de der små album, der vokser lidt hver gang, man lægger øre til det. Med sange, der løfter ens dag en lille smule.