18. juli 2021 arkiv

Eric Bogle: Leaving Nancy

18. juli 2021
In comes the train, and the whole platform shakes,
it stops with a shudder, and a screaming of brakes,
my leaving has come and my weary soul aches,
i’m leaving my nancy o.
You stand there beside me determinedly gay,
we talk of the weather and events of the day,
but your eyes tell me all that your lips would’nt say,
goodbye my nancy o.
cho.
So come a little closer,
put your head upon my shoulder,
and let me hold you one more time,
goodbye my nancy o.
My suitcase is lifted and stoad on the train,
a thousand regrets whirl around in my
brain,
the ache in my heart is a black sea of pain,
i’m leaving my nancy o.
You stand there before me so lovely to see,
the grip of your hand is an unspoken plea,
you’re not fooling yourself, and your’re not fooling me,
goodbye my nancy o.
cho.
Our time has run out and the whistle has blown,
and here i must leave you standing alone,
we had so little time and now the times gone,
i’m leaving my nancy o.
And as the train starts gently to roll,
and as i lean out for to wave and to call,
i see the first tears trickling forth,
goodbye my nancy o.
cho.

Da den tidligere skifflemusiker, skotten Eric Bogle vendte sig mod folkemusikken og besluttede sig for at rejse til Australien, skrev han sangen “Leaving Nancy” om sin mor, som han så sidste gang, da han rejste “down under”. Her i en fin udgave med vores egen Signe Svendsen…

Lou Reed – Set the Twilight reeling

18. juli 2021

Blandt dette års Record Store Day-godbidder finder man også en genudgivelse af Lou Reeds lidt oversete album fra 1995 Set the Twilight Reeling. Dengang blev det udsendt i en lidt forsømt vinyludgave, der manglede det informative indlæg, som man kunne finde på cd-udgivelsen. Det var CD’ens højtid. Men nu kan man få pladen som dobbeltvinyl med indlæg og det hele.

Byron Berline – bluegrass violin – er død, 77 år

18. juli 2021

The Rolling Stones, Bob Dylan, Elton John, The Byrds, Janis Ian, Earl Scruggs, Dillard & Clark, Willie Nelson, Guthrie Thomas, Bill Monroe, The Flying Burrito Brothers, Doc Watson, John Denver, Gene Clark, Rod Stewart, The Eagles, The Band, Vince Gill, Gram Parsons, Emmylou Harris, Tammy Wynette, Alabama, Don Francisco, Mary Chapin Carpenter, The Dillards, Mason Williams, Stephen Stills, Bill Wyman, Manhattan Transfer, Joe Diffie, The Doobie Brothers, Lucinda Williams, François Vola, Mickey Gilley, Deke Leonard, og Andy Statman. Der er blot nogle af de kunstnere, der har haft fornøjelsen af at spille sammen med violinisten og bluegrassmusikere Byron Berline, der netop er død i en alder af 77 år som følge af komplikationer i forbindelse med et slagstilfælde.

Han lærte at spille violin allerede som femårig og talentet førte ham til et samarbejde med den legendariske Bill Monroe. Senere blev det til samarbejde med Dillard and Clarke og Flying Burito Brothers. Og derfra lå vejen åben for samarbejde med alle de andre store navne i tresserne  og halvfjerdserne. Har du plader fra dengang og fra USA, så vil du med stor sandsynlighed finde hans navn blandt de medvirkende.

Miles Davis – Birth of the Cool

18. juli 2021

Medens de norske kanaler bød på både The Doors og Laurel Canyon, så kastede svenske SV” sig over Miles Davis. Nærmere bestemt Stanley Nelsons dokumentar Miles Davis: Birth of the cool. Et portræt af et menneske, der såvel kunstnerisk som privat kompromisløst forfulgte sine drømme og som satte musikken højere end noget andet. Filmen bygger på interviews med mange af Davis’ familiemedlemmer og ex-koner og musikere (fx Herbie Hancock, Quincy Jones, Lee Konitz, Carlos Santana, Ron Carter, og Wayne Shorter ) og giver et fint billede af det sammensatte menneske Davis var og af hans evige kamp for at finde nye veje i musikken. En film, der kun kan give en lyst til at (gen)høre mandens musik. Filmen kan fås både på dvd og blu ray.