12. juli 2021 arkiv

50: Slade – Get down and get with it

12. juli 2021

I 1971 var Slade et af de mest aktive turnéorkestre i England. Men på plade havde de svært ved at gøre sig. Deres 1970-album Play it loud solgte ikke så godt som de og pladeselskabet havde håbet. Så gode råd var dyre for bandet, der havde været på banen siden 1966 og havde succes på scenerne. Sammen med deres manager, ex-Animals-bassisten Chas Chandler, fandt de ud af, at løsningen måtte være at føre deres succesfulde sceneoptræden over på plademediet. Så derfor tog de det gamle bluesnummer “Get down and get with it”, som de havde stor succes med på scenen. Og vupti havde de en pladesucces. Den hittede både i hjemlandet og på fastlandet og banede vejen for gruppens efterfølgende mange hits (17  ialt). Singlen udkom i maj 1971.

Musikfotografi

12. juli 2021

For at det ikke skal være løgn, så diskede DR også op med første afsnit af en britisk dokumentarfilm om musikfotografer – Icon – Music through the Lens. En fin dokumentar, hvor kendte fotografer fortæller om deres arbejde med musikkens store navne – fra John Lennon til Bob Dylan og videre til hip hop-stjerner og nye stjernefrø som Billie Eilish (på fotoet ovenfor). Og man får en fin fornemmelse af, hvor stor en rolle fotografiet har og har haft de seneste mange årtier for markedsføringen af kunstnerne. Også denne dokumentar kan man se på DRs hjemmeside.

Live & Vinyl

12. juli 2021

Endelig har DR fået taget sig sammen til at lave deres eget musik-program. Live & Vinyl hedder programmet og er bestyret af de to musikglade personer Flemming Møldrup og Carsten Holm. Og ideen er ligetil. Man centrerer sig om en kunstner – i første tilfælde århusianske Kajsa Vala – og bruger denne som udgangspunkt for musikalsk perspektivering. I Valas tilfælde: countrymusikken og den brede og lange historie. Live & Vinyl kan ses som streaming på DRs hjemmeside og på programfladen. Første udsendelse blev vist d 11. juli.