30. juli 2021 arkiv

Historien om et hit – Summer in the City

30. juli 2021

Brødrene John og Mark Sebastian voksede op i New York. Og når sommeren nærmede sig, så de to drenge frem til at komme på sommerlejr (i New Hampshire), som andre børn med deres sociale baggrund. Det var ensbetydende med at komme væk fra storbyens hede og komme ud, hvor der var frisk luft. Men en sommer havde deres mor ikke råd til at sende dem af sted, så de måtte blive hjemme. Og Mark brugte noget af tiden på at lave en ny sang. En sang, der skulle handle om blive tilbage i den varme by New York. Mark fortalte ikke John om sangen. Men da John efterfølgende gav Mark sin aflagte guitar, spillede Mark sangen for sin storebroder, der netop var slået igennem som musiker. Mark var 14 år – og sangen hed “Summer in the City”. John reagerede ved at skrive nogle mere fængende verselinjer og et andet arrangement. “Summer in the city” blev Lovin Spoonfuls eneste nr. 1-hit. Skrevet af en fjortenårig dreng, og siden blevet en af tressernes store, memorable popsange.
Når Wikipedia og andre informationssider fremhæver John Sebastian som sangskriveren, så skal det altså tages med et gran salt. Mark var ophavsmanden, og Steve Boone satte også sit aftryk på den gode, aktuelle sang.

Med til historien hører også, at Mark forfulgte vejen som sangskriver og musiker og blev en del af slænget omkring sangskriverlokaliteten Laurel Canyon. Men i mange år lykkedes det ham ikke at få en pladekontrakt. Først i 2014 udkom albummet The Real Story.

Vi er verden – for begyndere og viderekommende

30. juli 2021