4. januar 2023 arkiv

Kim Schumacher – på “tossen” igen…

4. januar 2023

For et lille årtid siden anbefalede jeg – forbeholdent – Simon Lunds og Ralf Christensens biografi om Kim Schumacher Dem jeg elsker elsker jeg – Kim Schumachers mange liv. Og hvis man ikke blev inspireret til at læse bogen dengang, så har man nu mulighed for at se tv-serien Kim Schumacher – i alle regnbuens 80’er farver, som langt hen ad vejen bygger på samme biografi.

Jeg har set første afsnit Posten fra fremtiden, hvor man især fokuserer på Schumachers vej til radiomediet. En vej, der finansieres ved småjobs som skribent – bl. a. for pornobranchen – butikstyveri og mange ture til New York, der er hans inspirationskilde og andet hjem. Det er er her han henter den musik, han spiller, og her han får seksuelle overlevelser af overskridende natur.

Fremstillingen lægger sig op ad biografien og undslipper ikke dens lidt for begejstrede (og følgelig ukritiske) fremstilling af hovedpersonen. På den anden side får man et ganske godt indtryk af, hvad han gjorde dengang tilbage i fattigfirserne. Så jeg kan godt anbefale den – med de forbehold.