3. juni 2020 arkiv

50: Deep Purple in rock

3. juni 2020

Femte gang var lykkens gang for Deep Purple. De foregående fire album gjorde især indtryk i USA, men med in Rock fik bandet hul igennem til Europa og hjemlandet. Og siden er albummet blevet hyldet som et af de album, der har været definerende for heavy metal-genren.

Suzy Quatro – 70

3. juni 2020

Susan Kay Quatro – bedre kendt som Suzy Quatro – var mange unge mænds våde drøm, da hun iført stramt læderdress indtog hitlisterne og scenerne i starten af 1970’erne. Den nu 70-årige amerikanske bassist og sanger blev et levende bevis på, at kvinder sagtens kan gøre sig i den mandsdominerede rockbranche – længe før, det blev en feministisk pointe at påstå noget andet.

Selv om hendes storhedstid var ovre ved udgangen af halvfjerdserne, hvor det tætte samarbejde med producer m.m. Mickie Most ophørte, så har hun været i gang lige siden. Med skuespil, radio og musik. Så sent som i 2019 udkom hendes seneste album No control. Og måske fortæller den titel noget om, hvem Suzy er og var: En kvinde, der gik sine egne veje og ikke lod andre kontrollere hende.