15. marts 2021 arkiv

Apropos the Strokes

15. marts 2021

Apropos det prisvindende rockband The Strokes, så er det i år tyve år siden, de pladedebuterede med Is this it og et par år længere siden, bandet blev dannet i New York. I den periode har de med hiv og sving og masser af bump på vejen lavet seks album. Til sammenligning brugte The Beatles syv år til at gennemløbe deres karriere og skabe deres værk. Men det var også en anden tid. Og det ændrer heller ikke ved, at The Strokes bestemt var et spændende, anderledes rockband, da de dukkede op der i slutningen af halvfemserne.

Grammy 2021

15. marts 2021

Så blev Grammyerne 2021 uddelt. Og når jeg scroller ned over den lange liste af prismodtagere, så kan jeg se, at der er en lang række navne, jeg aldrig har hørt (om). Det er ikke overraskend, for dels forsøger jeg ikke at følge med i den mest kommercielle del af musikindustrien, og dels lytter jeg ikke til de radiostationer, der spreder den slags musik.
For det andet er det tydeligt, at den tid, hvor rocken var dominerende, er forbi. I dag er det musik med rødder i rap og hip-hop, der har overtaget. Og det kan vel ikke være anderledes.

Rocken er der dog. The Strokes fik prisen for “bedste rock album” for deres seneste The New Abnormal. Og Fiona Apple fik en pris for “bedste rock performance” for sangen Shammeika. Vi kan diskutere om Apple er rock, men nuvel prisen er hendes. Hendes album FETCH THE BOLT CUTTERS vandt prisen for “bedste alternative music album”.

Værd at nævne er også, at Brittany Howard (Alabama Shakes) fik prisen for “bedste rock sang” (?) med “Stay High”…

– og at en af de gamle, James Taylor, fik prisen for “bedste traditionelle popsangalbum” for sit album American Standards.

Så helt borte er fortiden ikke i nutiden.