2. august 2022 arkiv

Lego trælegetøj anno dazumal

2. august 2022

Ude til venstre i bloggen kan man se nogle fotos af drengen bag CAPAC. Blandt andet et, hvor drengen sidder i børnehaven (Pavillionen, Vestre Skole, i Esbjerg) i 1959-60. Jeg sidder der, iført en mørk striktrøje, en løbende næse og et traktor af træ med en såmaskine bagved. Og i dag faldt jeg over sammen slags legetøj fra dengang i halvtredserne. Det er et stykke Lego trælegetøj. Nærmere bestemt en Ferguson traktor med såmaskine bagved. Så faldt endnu en lille bitte brik på plads i nostalgiens store puslespil.

Funkstar de luxe (Martin Aulkjær Ottesen)

2. august 2022

Da jeg fik albummet Funkstar de luxe Keep on moving (it’s too funky in here) i hænderne, skulle jeg lige tjekke på nettet om Funkstar de luxe stadigvæk er aktivt. Og sandelig om ikke der er en hjemmeside, der fortæller, at en ny plade Funkstar De Luxe  x TOOMANYLEFTHANDS x First Choice – The Player (He’ll Shoot You Down) er udsendt i juni 2022. For ellers ville jeg have været tilbøjelig til at tro, at den slags remix-musik måske havde sin højtid bag sig. Men nej. Der er åbenbart stadigvæk brug for nogen, der kan lave nye udgaver af andres gamle sange. 

I Funkstar de luxes tilfælde er det især Bob Marley, der er genstand for en funky, dansant  opgradering af sange. “Sun is shining”, der blev et millionhit, og “Rainbow country”. Andre der bliver taget under behandling er Grace Jones, Mary J. Blige, Bob Dylan (!), Tom Jones, Laid Back og Anita Ward.

Det er nok ikke et album, jeg vil hente ned fra hylden ret mange gange. Jeg forstår godt, hvad musikken kan sige til danseglade mennesker, der også gerne vil synge med. Men det er nok ikke lige min musiksmag.

Funkstar de luxe – Keep on Moving

Tv-krimi: De blodrøde floder – sæson 3

2. august 2022

Tv-abstinenserne fik mig i går til at kaste mig over en fransk tv-krimi-serie med den danske titel De blodrøde floder (Les rivières pourpres) – de purpurrøde floder). Og det viste sig, at være en klog beslutning. Helt anderledes end engelske, tyske og svenske krimier.

To franske kriminalfolk, den ældre mand Niémans og den unge kvinde Delauney, bliver kastet ud i en sag, hvor Niémans’ tidligere kolleger bliver slået ihjel af pestbylder. Et fantasifuld plot med en galning, der med modificerede pestbakterier vil hævne sig på en gammel sag. Afsnittet – det andet i sæson 3 – er forfriskende anderledes end de krimier, man ellers ser for tiden på DR. Franskmændene har åbenbart en svaghed for plot med en god portion mystik og intrikate handlingsforløb. Men spændende og fascinerende var det. og de to hovedpersoner passer fint til rollerne i et kvasi-far-datter-forhold. Så måske jeg skal tage et afsnit mere i næste uge!?

De blodrøde floder – Forløsning