8. marts 2023 arkiv

Da Tina Turner var Little Ann…

8. marts 2023

Tina  Turner er i dag 83 år og lever sit otium i Sydfrankrig og Schweiz (hun blev schweizisk statsborger i 2013). Men  engang kaldte hun sig Annie Mae Bullock og før det Little Ann. Og “Boxtop” er Tina Turners pladedebut fra 1958 med calypsolyd à la dengang.
Det var under læsningen af Dave Marsh & James Bernards tykke bog (ca. 600 sider) The New Book of Rock Lists (revideret udgave fra 1994), jeg blev opmærksom på denne lille sag. Benævnte bog, der oprindeligt var en biblioteksbog – Cedar Mill Community Library – er en guldgrube af mere eller mindre opfindsomme og skøre lister, der også er fulde af nyttige og interessante informationer, som for eksempel denne. Fra en liste med titlen “Steve Propes Selects Fool’s Gold. 10 Worhtless Expensive Records (In order of Worthlessness)” (Propes var radio- og tv-mand, forfatter m.m. og stor fan af doo wop-genren). Altså singleplader, der ikke er genbrugsprisen – i dette tilfælde 150$ – værd. Men det kan bestemt diskuteres..

 

 

 

Kvindernes internationale kampdag

8. marts 2023

Det er over hundrede år siden, Clara Zetkin barslede med ideen om en international kampdag. Og der er stadigvæk meget at slås for og om. Og at huske på, at ligestilling først bliver reel, når den gælder alle. At kvindekamp er klassekamp og vice versa. Til lykke til det andet køn med dagen – og på med boksehandskerne. Og så en lille sang eller to….