3. august 2018 arkiv

Mundharmonika

3. august 2018

Jeg kender ikke Indiara Sfair (sangskriver og mundharmonikaspiller). Men jeg har altid været fascineret af det lille instrument, mundharmonikaen. Et til tider lidt ugleset instrument, der var forbeholdt musikere, der ikke “kunne” et rigtigt instrument – hvor forkert! Jeg kan finde masser af eksempler i min egen lille pladesamling på sange, der kun vokser ved at have mundharmonikaen med. Og selv om ovenstående er en reklame – for mundharmonikaproducenten Hohner – så gør det alligevel indtryk. Stort indtryk.

Hits over hits – i anledning af et jubilæum

3. august 2018

I anledning af, at det er tres år siden branchebladet Billboard startede sin berømte og berygtede Hot 100-liste har samme liste lavet en top 600 over de seks hundrede største hits. Min alder gør, at jeg kender det meste på den liste, så det er både fascinerende og lidt rystende at løbe den igennem. Men også et vidnesbyrd om, hvor mange store hits, der har været. Og gode sange. For selv om hitlister jo pr. definition er kommercielle lister, der især handler om antal solgte plader og dermed om ussel mammon, så kommer man ikke uden om, at der generelt set kræves talent og kvalitet for at hitte. Og lad så smutterne gå i glemmebogen i denne omgang. ..

Og med en streamingtjeneste ved hånden kan man så genopleve tider og steder på vejen. Og det er altid en fornøjelig sport.

Det er selvfølgelig umuligt at finde en sang, der er repræsentativ for alle disse hits. Derfor vælger jeg Gilbert O’Sullivan og hans “Alone Again”, fordi han er bleve en lidt glemt, god sangskriver i den lette ende.