24. august 2018 arkiv

Punk på svenska: Union Carbide Productions

24. august 2018

Tilfældighedernes finurlige spil førte mig på sporet af det svenske punkband Union Carbide Productions, som det er længe siden, jeg  har været i ørehøjde med. Et band, der aldrig blev nogen kommerciel succes, men som post mortem, så at sige, har fået anerkendelse af store navne som R.E.M. og Sonic Youth. Bandet holdt sig kørende fra 1986-1993, hvorefter tre af medlemmerne fortsatte i The Soundtrack of our Lives (der også er titlen på den eneste opsamling, der er kommet med UCP).

Men for ikke så længe siden udkom et album med musik fra gruppens eneste koncert i det legendariske New Yorker-spillested CBGB. Og på tuben kan man finde en radiooptagelse fra samme begivenhed, så man kan få et fint indtryk af røddernes udladninger.

Ed King – guitarist i Lynyrd Skynyrd – er død, 68 år

24. august 2018

Guitaristeen i det markante sydstatsrockband Lynyrd Skynyrd, Ed King, meldes død på hans Facebookside. Dødsårsagen er ikke blevet fremlagt, men King led af lungekræft. King kom med i gruppen i 1972 og var med til at skrive bandet vel nok største succes, sangen “Sweet home Alabama”.