30. august 2018 arkiv

The Odyssey – Little girl, little boy

30. august 2018

Og singlepladesamleren og -arkæologen Derek har fundet en rigtig sjældenhed fra de glade tressere. The Odyssey, der ikke fik udgivet andet end denne single, der oser langt væk af British Invasion-inspiration blandet op med lyden af tressernes Los Angeles. Medlemmerne i gruppen fortsatte videre i andre nu mere eller mindre glemte bands, der helller ikke satte sig dybe spor. Men denne lille, intense sang er nok værd at erindre.

King of the Road – Roger Miller

30. august 2018

Jeg er ikke sikker på, om Roger Miller kom på den danske hitliste i 1965 med sit store hit “King of the Road”. Men sikker er jeg på, at Jørgen de Mylius i tide og utide spillede den sang, så den havde alle muligheder for at lagre sig dybt i min cerebrale jukebox. Og det er da også en sang, der i sin enkelhed og iørefaldenhed vedbliver med at fænge en. Et slidstærkt hit og en langtidsholdbar sang. I det hele taget kunne Miller det med at skrue en simpel popsang samnen. Et andet eksempel er “Dang me”.

Og Miller, der også var skuespiller, satte sig dybe spor i amr. countrymusik som sangskriver i Nashville. Så dybe spor, at han her mange år efter sin tidlige død som 56-årig af kræft (i 1992), fejres af mange yngre kolleger med et stort hyldestalbum. Med 31 sange demonstrerer kollegerne Millers holdbarhed som sangskriver.

Læs mere »