4. oktober 2021 arkiv

DR2s store danske rockhistorie

4. oktober 2021

Det er slået stort op, så det kan skabe forventninger. DR2 store danske rockhistorie. Over hele seks afsnit vil DADs Jesper Binzer angiveligt fortælle dansk rocks historie. Og det ville da være dejligt, hvis det skete. For dansk rockmusik fortjener at få fortalt sin historie. Men, men, og ak, det første afsnit lover ikke godt. Under overskriften ”Folkelig og for de få” tager Binzer seerne ved hånden (eller er det ørerne?) og besøger forskellige navne inden for dansk rock, begyndende med Sanne Salomonsen. Og desværre kommer det mestendels til at handle om, hvor stor succes de interviewede kunstnere har fået hos publikum (pladesalg, økonomi…). Folkelighed forstås som noget, der kan måles i antal solgte plader eller billetter og/eller hvor mange penge, denne “folkelighed” kaster af sig.

Problemet med udsendelsen – og måske hele serien – er, at DR vælger at sætte en dansk rockmusiker til at stå for det hele. Det giver et perspektiv og en synsvinkel, der ikke har meget med historie at gøre, men derimod med en vis indforståethed, der åbenbart er blandt kunstnere og den presse, der dyrker dem. Selvfølgelig kan det nå at ændre sig og blive rettet til, men det er dog tvivlsomt, sådan som Binzer har lagt det op. Så noget tyder på, at vi får endnu en omgang medial kændisdyrkelse. Som om vi ikke fik nok af det i forvejen.

Capac er nedbrudt

4. oktober 2021

Så skete det igen. Min hovedcomputer er gået i stykker i forbindelse med en softwareinstallation. Vi får se, hvornår capac kommer op at køre rigtigt igen.