20. februar 2022 arkiv

Dagens single: Led Zeppelin – Rock and roll

20. februar 2022

Af en eller anden grund kravlede “Rock and roll” (fra Led Zeppelins fjerde album) ikke ret langt op på hitlisterne. I Tyskland blev det til en 13. plads. Den fortjente en højere placering, fordi det er et renlivet stykke rock and roll fra bandet. Sådan en sang, der helst skal høres med opskruet volumenknappe (brug høretelefoner, hvis du skal skåne dem omkring dig…). Der findes også en ganske fin live-video-udgave – se bare her.

Mere tv-brokkeri: Vinter-OL

20. februar 2022

Endelig er den kolde udgave af de olympiske lege ved at være afsluttet. Slut med curling, ishockey, speedskating og diverse skidiscipliner.

Forstå mig ret, jeg har intet mod sport, heller ikke den sport, der dyrkes med sne og is under fødderne. Hvad jeg derimod har noget imod er, at begivenheder som OL i Kina stort set rydder hele sendefladen på de store tv-kanaler. Hos TV2 er den helt gal, fordi de har flere kanaler, hvor sporten kan sprede sig. Men også på DR, vores såkaldte public servie-station, maser OL en lang række programmer ud. Jeg synes, de glemmer seerne i den forbindelse. Ikke dem, der er sporttossede, men alle dem, der ikke er det, og dem, der forventer, at der skal være et bredt udvalg af tv-program-typer. Men nej. Vi bliver propfodret med sport og andre programmer skubbes ud i fremtiden eller aflyses helt.

Jeg mener, at politikerne – i betragtning af, at der kommer flere og flere internationale og nationale sportsbegivenheder, der strækker sig over længere perioder og derfor potentielt vil kunne tømme programmerne for andet indhold – burde gribe ind og pålægge de store kanaler at sende den slags begivenheder på dertil indrettede kanaler. Så DR1 og DR2 og TV2 (moderkanalen) var fri for andet sport end det, der omtales i nyhedsudsendelserne.