13. oktober 2022 arkiv

pd12: James Brown

13. oktober 2022

Tilbage til de gamle vinyler. I stakken af efterladenskaber fandt jeg også hele to album med James Brown, som Rolling Stone en gang har udnævnt til at være verdens bedste sanger. Dem om det, men i hvert fald en kunstner, der er svær at komme uden om, hvis man ellers har lyttet til soul og funk i 1960’erne og 1970’erne. Og den første vinyl, jeg nu besidder, er James Brown & Friends Sould Session Live fra 1987. Blandt vennerne finder man Joe Cocker, Wilson Pickett, Billy Vera og Robert Palmer. Og på pladen findes flere af Browns hits, for eksempel “Papa’s got a brand new bag” og “I feel good”. Heftige sager. Desværre kunne vinylen være i bedre stand, men den er fortrinsvis snavset – ikke ridset – så en god rengøring vil sikkert afhjælpe problemet.

Pladen er udgivet i forbindelse med koncertfilmen Soul Session  og den findes i en version fra 1989, hvor der også er et nummer – en studieoptagelse -, hvor Brown synger sammen med Aretha Franklin.

Den anden plade er er The Best of James Brown, der vist er fra 1981 (vinyl og cover har intet årstal) i god stand – både vinyl og cover – og med en række af Browns stærke sange.

Jeg besidder i forvejen nogle plader med Brown fra hans tidligste år (1950’er til 1970’erne), så de to skiver er et fint supplement med en af efterkrigstidens helt store kunstnere.

James Brown danser…