16. oktober 2022 arkiv

Obskure optagelser fra nettet

16. oktober 2022

En af de postive ting ved internettets fildelingsmuligheder er, at gamle optagelser, billeder m.v. bliver tilgængelige. For eksempel koncertoptagelser, som nogen engang har forestaget på smalfilm og lignende og nu har digitaliseret. Et eksempel er et foretagende som tapers.dk, der på deres Facebookside deler optagelser med Culpeper’s Orhard, Sods/Sort Sol, Burnin Red Ivanhoe, Tredje Tilstand m.fl. Optagelser, man ikke før har set – hurra. Lige her.

Et andet godt sted er hos Alrunen.

Før The Who blev The Who – The High Numbers

16. oktober 2022

..da kaldte de sig The High Numbers og under det navn fik de udsendt deres første single i 1964. Og den floppede helt. Udkom nok på det forkerte tidspunkt, blev ikke markedsført ordentligt og i det hele taget var der meget galt. De havde heller ikke på det tidspunkt fået deres management på plads, hvilket blot forværrede omstændighederne om den første plade.

Og når man lytter til singlens to sange “Zoot suit” og “I’m the face” kan man høre, at The Who endnu ikke er landet med deres egen stil. Her lyder de mest af alt – især på “I’m the face” – som et af de mange, gode R&B-bands, der skød op af den musikalske muld i de år. “Zooit suit” lyder mere af tidlig Shadows og lignende.