4. november 2022 arkiv

pd18: George Michael – Listen without prejustice Vol. I

4. november 2022

Mere fra skraldebunken. George Michaels 1990-opus Listen without justice vol. I. Albummet var afløseren for den store succes Faith (1987) og præsenterede en mere moden udgave af Michael med fokus på mere akustisk musik og mere moden og alvorlig tekst. I hjemlandet tog publikum pladen til sig og gjorde den til et hit, men amerikanerne var mere forbeholdne og det gav anledning til ballade mellem kunstneren og hans pladeselskab, som han mente ikke bakkede ham nok op.

Kritikerne tog albummet til sig og roste den modne kunstners udsøgte sans for at skrive sange og gøre det med alvorstunge tekster. Og når man lytter til pladen her med et par årtiers afstand, så slår det en, at Michaels stemme er blevet væsentlig bedre end den var i hans unge dage. Som god vin, der kun bliver bedre med tiden.

 

Capac anbefaler: Vinyl Floor – Funhouse Mirror

4. november 2022

  “We’re coming to town/ we’re a mighty and of illusionists, you see/ take a deep reath and let the sunshine in/ We talk out of turn and we sing you songs of blatant poetry/It’s kind of our destiny”.

Sådan lyder det i titelsangen på Vinyl Floors nye op femte album-udgivelse Funhouse Mirror.. Og selv om sangen handler om et cirkus, så – påstår jeg – handler den også om bandet Vinyl Floor, der inviterer os, lytterne, ind i deres magiske spejlkabinet, hvor teksterne omhandler verden lige nu og hvor teksterne er blatant poetry, der måske her bedst kan oversættes som direkte, skamløs, ærlig poesi. Hverdagens uforfalskede poesi og hverdagens påtrængende virkelighed og i et direkte, ubesmykket hverdagssprog.

Sangene – ialt ti stykker – er skrevet af brødrene Daniel og Thomas Charlie Pedersen, og de to frontfigurer tager sig også på skift af den vokale forgrund og en lang række instrumenter (guitar, tangenter og bas). Og de får god hjælp af Rasmus Brus (bas og guitar), Rob Stoner (bas), Bebe Risenfors (bas, trompet, tuba, trombone, klarinet m. m.) og Christian Ellegaard (violin, viola og cello). Og sammen har de skabt et fint nuanceret og yderst varieret lydlandskab omkring sangene.

Et auditivt landskab, der emmer og dufter langt væk af klassisk pop-rock med solide forankringspunkter i tressernes og halvfjerdsernes rock (og associationerne er mange – lige fra, ja, Beatles til Squeeze og ikke mindst Teenage Fanclub). Og det vil fortrinsvis sige rocksange med velturnerede melodier, der bliver hængende i ørerne og frister til med-syngeri, rockfremdrift og swing. Der er både potente rocksange og mere balladeagtige sange, men alle sammen sidder de lige i skabet som velllykket sangskrivning, som d’herrer Pedersen roligt kan være stolte af og bygge videre på. Vinyl Floor har med deres nye udspil skabt et værk, der både vidner om stor erfaring og som peger frem mod nye og store bedrifter. Hermed varmt anbefalet.

Vinyl Floor. Funhouse Mirror. Produceret af: Emil Isaksson & Vinyl Floor. Karmanian Records. Er udkommet.